Cand transportati o unitate externa de aer conditionat, aceasta mereu trebuie sa fie in pozitionata in picioare. In caz contrar, pot aparea probleme in timpul procedurii pornire sau in timpul functionarii acesteia, care pot duce la defectarea unitatii externe. Daca totusi unitatea nu s-a transportat in picioare, va rugam sa o pozitionati corespunzator si sa o lasati cel putin 4 ore inainte de a o porni.
Toti parintii cu copii mici sau bebelusi au probleme mai mari in timpul caniculei. Cum pot parintii sa controleze temperatura interioara, fara a periclita sanatatea copiilor? Adevarul este ca nu exista o alta cale mai buna de a racori un spatiu, decat prin utilizarea unui  aparat de aer conditionat . Utilizarea corecta a acestuia, impreuna cu un set de instructiuni, pentru cei care au bebelusi sau copii mici, va garanteaza ca aerul conditionat nu va afecta sanatatea copiilor, ci va ajuta la protectia lor.

Temperaturile caniculare sunt mult mai rele pentru sanatatea bebelusilor decat potentialele pericole cauzate de utilizarea aerului conditionat. In privinta microorganismelor de pe filtre, nu trebuie sa va faceti griji, atata timp cat le curatati in mod frecvent (lunar). Deasemenea, trebuie sa chemati un tehnician specializat, pentru lucrarea de mentenanta la inceputul fiecarui sezon.

Este foarte important sa alegeti aparatul de aer conditionat potrivit de la bun inceput, in special pentru filtre. Exista unitati cu filtre capabile de absorbtie ridicata a poluantilor si cu ionizator. Daca aveti un aparat de aer conditionat vechi, ar fi cel mai bine sa-l schimbati cu unul nou, cu tehnologie DC Inverter, pentru a va bucura de o temperatura constanta, cu ionizator si filtre speciale de curatare a aerului.

Tu trebuie sa observi daca bebelusului tau ii este destul de cald, si are nevoie de racoare. Sensibilitatea nou-nascutilor fata de temperatura nu este complet dezvoltata, astfel incat el va avea nevoi diferite fata de un adult, in ceea ce priveste mediul.  Monitorizeaza-l cu atentie daca transpira, geme, este nervos, roseste sau ii apare orice fel de iritatie.

Daca apar simptomele de mai sus, inseamna ca bebelusul tau are nevoie de racoare. Este timpul sa pornesti aparatul de aer conditionat. Spre deosebire de modul de utilizare al aparatului in orice alte circumstante, acum va trebui sa ignori regulile pentru utilizare economica. Ar trebui sa lasi o usa sau o fereastra intredeschisa, pentru a improspata aerul din camera. Deasemenea, este bine sa inchizi aparatul de aer conditionat periodic si sa deschizi toate usile pentru 3 sau 4 minute pentru a aerisi zona. Camera trebuie sa aiba mereu aer proaspat si nu trebuie sa fie prea frig ; trebuie sa setezi aparatul la 27˚ – 28˚  de grade, niciodata mai jos. Daca temperatura de afara este de 42˚C, atunci seteaza aerul conditionat la 30˚C pentru o eficienta crescuta si conditii sanatoase. O regula de baza, este sa setezi temperatura dorita cu 10 pana la 12 grade mai jos decat temperatura exterioara, astfel vei obtine un mediu sanatos in mod economic !

Cel mai bine pentru copil, este sa pastram curatenia in camera, in special de praf, astfel incat unitatea nu va absorbi si reda aceste particule, crescand sansele aparitiei alergiilor. Pernele, perdelele si paturile trebuiesc scuturate  frecvent si spalate. Nici nu poate fi vorba de fumat in camerele copiilor. Cu atat mai mult, nu trebuie sa expunem copiii direct sub jetul de aer al aparatului. Daca urmati aceste reguli de siguranta, atunci aparatul de aer conditionat nu va fi doar complet inofensiv pentru copiii tau, ci ii va proteja de pericolul insolatiei.
Tehnologia All DC Inverter este cea care ofera posibilitatea  ca aparatele de aer conditionat sa functioneze in mod economic si eficient.

Motoarele ventilatoarelor unitatii interne si externe, precum si compresorul au fost upgradate la tehnologia All DC Inverter. Astefel, compresorul poate schimba capacitatea de operare in functie de nevoile mediului interior si poate crea conditiile perfecte. Avantajul major al acestui mod de operare a compresorului este economia maxima care este obtinuta prin eliminarea repornirilor frecvente, care erau inevitabile  la vechile generatii de aparate de aer conditionat.

Motorul DC Inverter ofera o gama larga de operare, permitand unitatii sa lucreze perfect chiar si in conditii de temperaturi extreme.
Existenta umiditatii in spatiile noastre de viata si lucru, este o problema importanta deoarece ne afecteaza atat confortul cat si igiena.

Nivelul umiditatii fiecarui mediu fluctueaza intr-o masura insemnata in functie de conditiile externe si in special de diferentele de temperatura de la interior si exterior. Deasemenea, umiditatea fiecarui spatiu va fi determinata de utilizarea sa (aburi de la baie, bucatarie, apa in uscator, etc.).

In locurile cu nivele ridicate de umiditatea (>50%), se observa adesea formarea de mucegai, care nu este doar inestetic, ci poate fi foarte periculos pentru sanatatea noastra. Poate cauza alergii, atacuri de astm, si diverse alte boli. Chiar mai mult, umiditatea poate afecta elementele structurale ale cladirilor.

Nu este intotdeauna usor sa atingi nivele optime de dezumidificare. Diverse aparate si sfaturi  utile pot ajuta la obtinerea rezultatelor dorite, adica, nivele de umiditate relativa, intre 40-50%. Primul pas care trebuie facut, este masurarea umiditatii spatiului cu un hidrometru, care se poate gasi pe piata cu usurinta, pentru a cunoaste conditiile exacte din mediul nostru.

In cele mai multe cazuri, putem utiliza dezumidificatoare, care absorb umiditatea din aer si o stocheaza intr-un dispozitiv special sau care pot fi legate direct la sistemul de scurgere al cladirii. Utilizarea dezumidificatoarelor este foarte economica si ne ajuta la imbunatatirea nivelului de confort in mediul nostru chiar si la temperaturi extrem de joase.

In mod alternativ, putem utiliza unitatea de aer conditionat pentru dezumidificare. Aparatele de aer conditionat de la Inventor au optiunea de dezumidificare, aceasta va fi utila in timpul primaverii si toamnei, cand nivele de umiditate cresc. In timpul functionarii pentru dezumidificare, aparatul  este in modul de racire si elimina umiditatea existenta in camera ta. Din acest motiv, in timpul verii, observam adesea apa scurgandu-se prin sistemul de drenare al unitatii interne. In timpul iernii, in modul de incalzire, aparatele de aer conditionat reduc nivelul de umiditate si ajuta la crearea unui mediu sanatos.
In timpul verii si in special in perioada de canicula, aparatele de aer conditionat sunt considerate o parte integranta a fiecarui spatiu de locuit sau de lucru. Cum putem utiliza aceste aparate in mod eficient? Aparatele de aer conditionat se pot utiliza in mod economic? Poate aparatul de aer conditionat sa racoreasca atmosfera fara a o ingheta?

Raspunsul este ca acest lucru este posibil ! Daca stim modul corect, putem utiliza sistemul de aer conditionat fara teama unui consum ridicat. Invata toate secretele utilizarii corecte a aerului conditionat si creaza-ti conditiile optime cu minimul de consum energetic
  • O conditie principala este alegerea corecta a aparatului de aer conditionat. Daca nu ai ales inca, apasa aici pentru a vedea care este aparatul potrivit pentru locuinta ta. Daca ai o unitate mai mica decat ar fi necesara pentru spatiul tau, vei determina cresterea consumului si reducerea performantelor.
  • Nu seta o temperatura foarte mica pentru spatiul tau. Mai exact, in timpul verii, seteaza-ti aerul conditionat la temperaturi intre 27˚C si 29˚C. Astfel corpul tau se va bucura de o atmosfera placuta in timpul sederii la interior, si nu va suferi un soc in momentul iesirii la temperaturi mai mari. O regula generala este sa iti setezi aparatul de aer conditionat la un nivel cu 12 grade mai jos decat temperaturile de la exterior.
  • In timpul sederii acasa nu opri in mod regulat aparatul de aer conditionat. Nu faci economii in acest fel, porneste aparatul dimineata si lasa-l sa lucreze in timpul zilei la temperaturi intre 27˚C si 29˚C. Astfel, eviti pornirile repetate, daca aparatul tau are tehnologia DC Inverter ; vei obtine astfel un consum foarte redus in timpul functionarii si o temperatura constanta in camera.
  • Nu utiliza aparatul de aer conditionat pe timpul noptii. Inainte de culcare, seteaza aparatul pe modul Sleep. In acest mod de operare, aparatul de aer conditionat va creste nivelul temperaturii dorite la interior si se va inchide dupa un timp. Astfel, vei simti racoare in timpul somnului fara costuri crescute sau pericol de imbolnavire. Mentine usile si ferestrele inchise pe timpul zilei, in special in mijlocul zilei. Asigura-te ca ventilarea spatiilor se face dimineata devreme sau seara tarziu, cand temperaturile la exterior sunt la nivele minime.
  • Nu utiliza cuptoare sau proiectoare in timpul caniculei sau in timpul functionarii aparatului de aer conditionat. Este cel mai bine sa gatiti in timpul dupa-amiezii, sa aerisiti casa si apoi sa porniti aparatul de aer conditionat.
  • Poti lasa draperiile sau jaluzelele inchise pentru a evita expunerea aparatului direct in lumina soarelui, astfel te asiguri ca acesta nu poate fi afectat. Nu utiliza aparatele de aer conditiona in spatii pe care nu le folosesti in timpul zilei. Incearca sa faci economii cu spatiile neutilizate.
Curatarea regulata : pentru a economisi energie si a avea o eficienta marita a capacitatii de racire, trebuie sa stergi in mod regulat praful care apare pe partea din spate a frigiderului.
Dezghetarea : daca frigiderul tau nu are o functie de dezghetare automata, in momentul in care observi ca s-a format un strat de gheata de 3-5mm, trebuie sa dezgheti frigiderul, altfel gheata depusa va determina o crestere a consumului de energie si va afecta si calitatea racirii.
Nu depozitati cantitati mari de alimente sau mancaruri calde, altfel veti afecta functionarea optima a frigiderului.
Aparatele de aer conditionat de 18.000 sau 24.000 Btu/h sunt unitati de inalta performanta, si unitatile externe aferente sunt mai grele. Acest fapt poate determina vibratii mai puternice in timpul functionarii si astfel un nivel de zgomot crescut. Daca alegi sa instalezi asemenea unitati exterioare pe un perete, vei creste riscul aparitiei vibratiilor si a zgomotului, mai ales in functie de caracteristicile peretelui (perete unic, cladirio vechi, etc.). Poti evita aparitia problemelor daca vei instala unitatea externa pe sol, asa cum prevede legea.
In alegera corecta a aparatului de aer conditionat trebuie sa se tina cont de:
a. Capacitatea echipamentului in BTU/ora sau in Wati
b. Apeland la suportul tehnic al unei firme specializate
c. Aparatul de aer conditionat trebuie sa foloseasca freon ecologic
d. Aparatul de aer conditionat sa contina filtre de actualitate
e. Sa fie incadrat intr-o clasa energetica cat mai eficienta
f. Un nivel de zgomot redus in timpul functionarii
g. Aparatul de climatizare sa fie certificat de catre organizatii internationale si sa aibe certificatul CE
h. Sa fie insotit de un certificat de garantie
Prin aflarea necesarului de BTU pentru casa ta, inseamna practic ca vei descoperi cata energie calculata in BTU ai nevoie pentru a raci sau incalzi spatiul respectiv. Calcularea necesarului de racire/incalzire (Watt sau BTU) depinde de mai multi factori (locatia incaperii, materialul din care s-a construit casa, etc). De asemenea la calcularea necesarului de BTU/ora/metru cub, (pentru racire sau incalzire) trebuie avuta in vedere si locatia ta in teritoriu. Daca veti tine cont de totalul de metri cubi si de toti factorii mentionati mai sus, puteti estima necesarul pentru spatiul respectiv. Totusi, pentru conditiile din Romania, un echipament de 9.000 BTU, poate acoperi necesarul unei incaperi de 12-15 metri patrati.
O pompa de caldura transfera energia termica dintr-o locatie, care are o temperatura mai scazuta, catre o alta unde este o temperatura mai mare. “Pompele de caldura cu ciclu reversibil” sunt create pentru a functiona in oricare dintre cele 2 directii termice, pur si simplu functioneaza astfel incat efectueaza schimbul intre bobina, care este condensatorul si acea bobina care este evaporatorul, pentru a evita schimbarea fizica a directiei de lucru. Aceasta functie este indeplinita in mod normal de o vana de inversare. In aplicatiile HVAC, termenul pompa de caldura se refera la un sistem de refrigerare prin compresia vaporilor, care include o vana de inversare si schimbatori de caldura optimizati astfel incat directia fluxului de energie termica sa poata fi schimbata fara pierderea eficientei. O pompa de caldura absoarbe caldura prin agentul de racire in timp ce se evaporeaza si elibereaza aceasta caldura in momentul in care este condensata. Utilizeaza evaporatorul pentru a absorbi caldura din incapere si o arunca in afara prin condensator. Componenta cheie care face diferenta intre o pompa de caldura si un sistem de aer conditionat pentru racire este vana de inversare, care permite schimbarea directiei de deplasare a fluxului de agent de racire.
Clasa Energetica a unui aparat de aer conditionat este reprezentata de o categorie care a fost clasificata de catre organizatiile internationale (de la A, reprezentand eficienta maxima, la G, mai putin eficienta). Aceasta categorie ne arata cata energie electrica consuma un aparat de climatizare pentru a ne furniza cele mai bune conditii, indiferent daca functioneaza in modul racire sau incalzire. Pentru exemplificare, un aparat de aer conditionat de 9000 BTU/ora, clasa energetica A, consuma 820 Wati in modul racire. Spre deosebire un aparat de aer conditionat de aceeasi putere, dar clasificat in clasa energetica B, poate consuma pana la 1000 Wati. Din acest motiv, trebuie sa alegem un aparat de climatizare cu clasa de consum A.
Consumul de electricitate este in stransa legatura cu numarul de ore de functionare ale aparatului de aer conditionat. Daca aparatul de aer conditionat este unul cu viteza constanta (On/Off), consumul acestuia este reprezentat de numarul de ore de functionare inmultit cu consumul electric pe ora al acestui aparat. In cazul echipamentelor dotate cu tehnologie Inverter, este dificil de estimat, deoarece consumul de energie electrica depinde de viteza compresorului.
Putem considera ca fiind prietenoase cu mediul inconjurator, aparatele de aer conditionat care folosesc freon ecologic (R407C, R410A, etc). Acest freon nu afecteaza negativ stratul de ozon, functioneaza cu un nivel redus de zgomot si consuma intre 10% si 50% mai putina energie fata de alte echipamente.
Unitatile de aer conditionat tip On/Off sunt dotate cu un compresor cu viteza fixa. Acest tip de compresor asigura temperatura la interior rotindu-se cu aceeasi viteza (de unde si acelasi consum de energie electrica). Datorita acestui lucru, compresorul lucreaza ori la capacitate maxima ori este oprit. Cand folosim aparate de aer conditionat dotate cu astfel de compresoare, controlul temperaturii de la interior este asigurat de termostat.
Unitatile cu tehnologia DC Inverter au un motor cu frecventa variabila care include un invertor electric reglabil pentru a controla viteza electromotorului, adica compresorul si randamentul functiilor de racire/incalzire. Motorul transforma curentul alternativ de intrare in curent continuu si apoi, printr-o modulare intr-un invertor electric, produce curent la frecventa dorita. Un microcontroler poate testa fiecare temperatura ambientala si poate ajusta in functie de aceasta viteza compresorului. Unitatile de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter au o eficienta marita in comparatie cu aparatele de aer conditionat traditionale, au o durata de viata extinsa pentru componente si fluctuatiile vizibile de sarcina sunt eliminate. Acest aspect face unitatile DC Inverter, sa fie mai silentioase, reduce costurile de operare si reduce numarul defectiunilor. Unitatile de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter pot fi mai scumpe decat aparatele de aer conditionat cu viteza constanta, insa diferenta este acoperita de facturile mai scazute la electricitate. Timpul de amortizare a acestui cost este de aproximativ 2 ani, in functie de utilizare.
Asa cum am mentionat deja, eficienta unitatilor dotate cu tehnologie DC Inverter este mai mare decat la cele cu viteza fixa. In acest fel costul in timpul functionarii este mai redus. Aceste aparate dotate cu tehnologie DC Inverter pot atinge un consum mai mic cu pana la 44% comparand cu un aparat cu viteza fixa, indiferent de modul de functionare, in racire sau in incalzire. Adaugand si celalalte avantaje (control precis al temperaturii, nivel de zgomot redus), aceste aparate DC Inverter sunt de neegalat.
Un aparat de aer conditionat poate asigura necesarul de caldura pentru un anume spatiu, creand o temperatura ambientala in conformitate cu cerintele utilizatorului. De asemenea este de mentionat, ca acelasi lucru se poate realiza, dar cu un cost redus, prin folosirea aparatelor de aer conditionat cu o eficienta mai mare sau a pompelor de caldura Inventor.
Orice aparat de aer conditionat are o serie de filtre care absorb praful, mirosurile neplacute, microorganismele, etc. Totusi, nevoile actuale de confort si igiena,i-au facut pe producatori sa doteze aparatele de aer conditionat cu functia de ionizare. Ionizaorul este de fapt un filtru aditional care este la ora actuala cel mai avansat filtru de curatare si purificare a aerului din intreaga lume (COLD PLASMA). Ionizatorul Cold Plasma elibereaza ioni negativi si pozitivi la interior prin care se realizeaza o dezinfectie a aerului si diminueaza mirosurile neplacute din interior. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos.
Cand achizitionam un aparat de aer conditionat, in afara de restul detaliilor tehnice, trebuie sa alegem un echipament care functioneaza cu un nivel de zgomot redus la cea mai mare treapta de viteza a ventilatorului. La ora actuala, unitatea interna a unui echipament de aer conditionat de 8.000-9.000 BTU/ora, nu ar trebui sa depaseasca valoarea de 40db iar la unitatea exterioara sa nu fie mai mult de 55db.
In modul de incalzire, temperatura aerului suflat la iesirea din unitatea interna este in jur de 40°C, cu aproximatie. La aceasta temperatura umiditatea aerului este foarte scazuta (35% to 40%).Din acest motiv, aerul incalzit trebuie directionat astfel incat sa nu ajunga direct la persoana care se odihneste. In acest fel, aerul incalzit are timp sa se amestece cu aerul din incapere pentru a ajunge la o temperatura si umiditate optima. Aparatele de aer conditionat mici, nu au posibilitatea de a umidifica aerul asa cum o pot face sistemele de climatizare centralizate.
Aparatele de aer conditionat mici, concepute pentru camere, nu au functia de reimprospatare a aerului. Din aceasta cauza, cand aparatul de aer conditionat nu functioneaza, camera respectiva trebuie aerisita in mod corespunzator. La sistemele centralizate de climatizare, se pot regasi, atat functia de ventilare a aerului cat si aportul de aer proaspat.
Da, puteti folosi aparatul de aer conditionat pentru a inlatura umiditatea dintr-o incapere. De exemplu, daca aveti o casa de vacanta pe care o folositi pe timp de vara, puteti porni aparatul de aer conditionat pentru o perioada, in modul ventilare, pentru a obtine dezumidificarea dorita.
Instalarea unui aparat de aer conditionat depinde foarte mult de marimea zonei pentru care se instaleaza aparatul respectiv. Locul trebuie ales in asa fel incat toate necesitatile spatiului respectiv sa fie atinse. In acelasi timp, locul de instalare trebuie ales in asa fel incat utilizatorul echipamentului de climatizare sa nu fie deranjat de curentii de aer cald sau reci generati de aparat. Trebuie avut de asemenea in vedere, ca unitatea interna sa nu fie obstructionata. In final, trebuie mentionat ca un aparat de aer conditionat nu trebuie instalat in vecinatatea unor surse de caldura.
In mod normal, o unitate interna este destinata pentru o singura camera. Acest lucru este generat si de faptul ca fiecare camera are in general, alta destinatie de folosinta. De asemenea trebuie avut in vedere ca doua persoane care stau separat in doua camere diferite, pot avea necesitati diferite de climatizare pentru confortul propriu. Din acest motiv, setarile de functionare ale aparatului de climatizare, pot satisface nevoile de climatizare dintr-o singura camera dar nu si in a doua camera.
Cand aparatul de aer conditionat functioneaza, fereastra si usa trebuie sa fie inchise. Acest lucru este necesar pentru ca aparatul de aer conditionat sa asigure confortul necesar in camera respectiva cu cel mai mic consum posibil. Totusi daca se impune un aport de aer proaspat, se poate deschide fereastra.
Este indicat sa nu se fumeze in aceeasi incapere. Totusi, daca unitatea interna are in dotare filtre de ultima generatie (filtru de carbon activ, filtru Cold Plasma, filtru cu ionizare), se poate fuma in aceeasi incapere.
Echipamentul de aer conditionat instalat in camera dumneavoastra a fost ales astfel incat sa va ofere cele mai bune conditii posibile, pentru spatiul dumneavoastra, atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara. Corpul uman se poate adapta cu usurinta conditiilor din mediul exterior daca temperatura mentinuta in camera respecta anumite limite. Aceste limite trebuie sa fie de la 25˚C la 28˚C, pentru racire, si de la 20˚C la 23˚C, pentru incalzire. In cazuri speciale, atunci cand avem copii sau nou-nascuti in incapere, pe timp de vara, temperatura interioara trebuie pastrata la limita superioara de 28˚C. Atunci cand setam temperaturi inafara acestor limite, cream conditii neplacute pentru spatiul personal. Perceptia frigului sau al caldurii este mai intensa atata timp cat conditiile de la interior sunt foarte diferite de cele din mediul exterior. Diferenta de temperatura dintre spatiul interior si mediul exterior ar trebui sa fie in limita de 10˚- 15˚C.
Teoretic, lasand aparatul de aer conditionat pornit la o temperatura confortabila, inseamna ca acesta nu va functiona cu o intensitate mare. Pe de alta parte, oprind aparatul de aer conditionat cand plecam din locuinta si repornindu-l cand ajungem acasa, acesta va consuma mai multa energie indiferent de modul in care este setat, racire sau incalzire. In practica, totusi aparatul de aer conditionat ar trebui oprit. Din aceasta cauza v-ati putea gandi ca este o risipa de energie sa oprim si sa repornim aparatul de aer conditionat.
Inventor este o companie cu multi ani de experienta in proiectarea si dezvoltarea de noi echipamente de climatizare. Ar trebui remarcata si garantia unica Inventor de pe piata de aer conditionat prin care acordam 10 ani garantie pentru compresor si de 5 ani garantie pentru componentele electro-mecanice. Un alt avantaj este reteaua mare de specialisti care acopera nevoile fiecarui client final.
Cel mai important lucru este ca aparatul de aer conditionat sa fie instalat de o firma specializata. Filtrele de la unitatea interioara si aripioarele de la unitatea externa trebuiesc curatate des. Aceasta curatare trebuie efectuata de catre un tehnician specializat, cel putin odata pe an. Daca apare o problema tehnica, ar trebui chemat acelasi tehnician. Cu ocazia efectuarii acestei mentenante anuale, unitatea externa trebuie curatata cu atentie, trebuie masurata presiunea in instalatie, calitatea freonului din instalatie. Un control optic si acustic este necesar pentru a depista orice zgomot suspect la unitatea respectiva. Problema mentenantei nu ar trebui neglijata, daca unitatea nu functioneaza in parametrii normali (unitate murdara, functionare la presiuni scazute) deoarece i se va scurta durata de viata si consumul nu este eficient.
Frecventa mentenantei depinde de cat de mult folosim aparatul de aer conditionat (numarul de ore de functionare), de conditiile mediului inconjurator (temperaturi ridicate sau scazute, de praful din atmosfera etc). Totusi, cel putin o data pe an, trebuie efectuata mentenanta echipamentului de catre o firma specializata in acest sens. De asemenea se impune o mentenanta si in cazul observarii unui functionari anormale a aparatului de aer conditionat (eficienta scazuta, zgomote neobisnuite, etc.).
Este indicat sa cumparam un aparat de aer conditionat de la o firma specializata deoarece angajatii acestor firme au cunostinte tehnice de specialitate despre echipamentele de climatizare si va pot oferi cea mai buna solutie pentru dumneavoastra si desigur va pot instala echipamentul de climatizare.
Daca neglijati efectuarea mentenantei aparatului dumneavoastra de aer conditionat, acesta poate functiona la o presiune scazuta si cu o eficienta redusa (mizerie, presiune foarte scazuta sau foarte ridicata) ceea ce duce la o scurtare a duratei de utilizare a aparatului.De asemenea, o functionare a aparatului de aer conditionat cu o eficienta redusa atrage dupa sine, costuri ridicate.
a. Verifica bateriile din telecomanda. Durata de viata a bateriilor este in general de un an, din acest motiv se impune schimbarea lor.
b. Instalarea defectuoasa a bateriilor.
c. Distanta mare dintre unitatea interna a aparatului de aer conditionat si telecomanda. (aceasta nu trebuie sa depaseasca 6-7 metri).
d. Existenta unei probleme tehnice la placa electronica de primire a semnalui de la telecomanda. Aceasta interventie trebuie facuta de un tehnician specializat.
Daca telecomanda aparatului de aer conditionat nu se foloseste o perioada indelungata, este indicat a se scoate bateriile din aceasta. In acest fel se poate evita orice scurgere sau descarcare a bateriilor care poate deteriora telecomanda.
Daca zgomotul anormal vine de la ventilatorul unitatii interne, inseamna ca o bucatica solida de material a intrat in interiorul unitatii interne si loveste paletele ventilatorului cand acesta functioneaza. Daca aveti posibilitatea de a ajunge la unitate, puteti folosi aspiratorul pentru a trage afara aceasta bucatica solida. O alta cauza a unui zgomot anormal, poate fi imbinarea slabita a elementelor de plastic ce alcatuiesc unitatea interna (panel-ul etc). Daca apar zgomotele anormale de la unitatea externa, va sfatuim sa apelati la un tehnician specializat in acest sens.
Nu. Aparatele de aer conditionat cu o tehnologie mai avansata sunt dotate cu sisteme electronice care au memorie interna (memoreaza ultima setare). Datorita acestul lucru, in momentul in care energia electrica revine, aparatul de aer conditionat va reporni automat cu avand ultimele setari de dinaintea intreruperii curentului electric.
Curatarea filtrelor aparatului de aer conditionat este foarte usor de realizat si se poate face chiar si de utilizatorul echipamentului respectiv. In manualul utilizatorului care se inmaneaza odata cu echipamentul de climatizare, se pot regasi instructiuni complete in acest sens. De asemenea in timpul instalarii aparatului de aer conditionat, tehnicianul poate acorda instructiuni cum sa curatati filtrele si va poate asista intr-o demonstratie.
Durata de viata a unui aparat de aer conditionat poate depinde de mai multi factori. Mai jos puteti regasi cativa din acesti factori:
a. Calitatea redusa a aparatului de aer conditionat.
b. Durata de functionare din timpul anului.
c. Temperaturile la care a functionat acest echipament de climatizare (temperaturi ridicate in timpul sezonului cald si scazute in timpul sezonului rece).
d. Service slab sau lipsa acestuia.
In general, putem afirma ca durata de viata a unui aparat de aer conditionat, avand o eficienta tolerabila si cu un cost de functionare acceptabil, poate depasi 15 ani.
Echipamentele Inventor sunt produse in una din cele mai mari fabrici si cu o traditie indelungata in producerea aparatelor de aer conditionat in St Louis – Missouri U.S.A. precum si in cea mai mare fabrica la nivel mondial situata in China. In acest fel aparatele de aer conditionat Inventor se bucura de o reputatie rasunatoare in privinta calitatii echipamentelor si de performante remarcabile si sunt insotite de o garantie globala.

Load More